På tisdag har vi författarbesök, Mårten Melin kommer till oss på Satelliten och pratar om författaryrket och hur man skriver. Mårtens besök påverkar inte vårt schema speciellt mycket så idrottslektionerna på eftermiddagen är som vanligt.

I NO kommer vi på måndag börja arbeta med ett område som heter matens kemi. Det blir uppstart kring innehåll, planering och betygskriterier. Varje vecka kommer innehålla tre pass, ett med faktatexter, ett med experiment och ett med dokumentation. I SO fortsätter Birgitta arbetet kring Medeltiden ett tag till. I svenska arbetar vi med ordklasser samt läser högläsning ur Mårten Melins bok, Förvandlad. I matte är vi fortsatt uppdelade i olika grupper, Henriks grupp arbetar med procent och Birgittas och Fatbardhas grupp arbetar med uppställning inom multiplikation.

Tis: Läsläxa, läs din text och rita/skriv ett berättelseansikte. Alla ritade/skrev ett berättelseansikte i tisdags så denna kan man ha som mall när man skriver om nya läsläxan. NO-läxa för de som inte är klara med begrepp inom NO (de flesta är klara i skolan).

Fre: Engelska, kapitel 10. Klicka på Eng kap 10 för att läsa glosorna.